Masajul bebelușului – cum îl faci în mod corect?
În primele luni de viață, unul dintre momentele prin care ”comunici” cu bebelușul este atunci când, după băiță, îi faci un masaj relaxant, menit nu numai să-i întărească musculatura, ci să contribuie la crearea acelei relații mamă-copil.
De fapt, despre beneficiile masajului ai cam aflat care sunt acestea, așa că mai bine hai să vorbim despre cum poate fi efectuat corect acest masaj.
Începe cu masajul picioarelor
Specialiștii recomandă ca ședința de masaj să înceapă cu cel al piciorușelor, care se efectuează atunci când bebelușul este culcat pe spate. Începeți să masați degețelele cu mișcări circulare și să apăsați pe fiecare punct la baza degetului. Umează partea superioară a tălpii, după care partea frontală. Toate aceste procesuri se repetă de câteva ori. Apoi, pentru a nu crea vreun disconfort micuțului, treceți la talpa bebelușului, masând-o cu mișcări sub formă de cifra 8. Apăsați ușor sub degetul doi și trei a bebelușului în așa fel, ca el în mod reflexiv să le îndoaie și trasați o linie către călcâi, lucru care va permite copilului să îndrepte degetele. Repetați și în acest caz procedurile de cinci ori.
Fără a apăsa, frecați și apoi, buricele degetelor pe coapsa și piciorul bebelușului faceți o ușoară presopunctură. Operațiunile de mai sus repetați-le și la al doilea picioruș, trecând treptat la gamba și partea externă a coapsei. Nu vă atingeți de partea interioară a piciorului!
Masajul abdomenului
Urmează burtica, unde masajul se realizează cu mișcări circulare cu palma deschisa, în sensul acelor de ceasornic, pentru a-l ajuta pe cel mic să scape și de gazele acumulate, care-i pot provoca disconfort. În jurul buricului sunt executate pișcături, făcând inelul ombilical mai dens. Continuați cu masajul, cu mișcări moi, de la periferie spre centru și iarăși pe cerc. Nu uitați că zona pe o rază de un centimetru de la ombilicul și glandele mamare nu se masează, iar zona ficatului o treceți foarte atent.
Nu uitați de brațe
Brațele bebelușului se masează tot începând de la începând de la buricul degețelelor către palmă, pe toată suprafața falangei. La fel masați la baza fiecărui degețel și între acestea.
Întoarceți bebelușul pe burtică
Dacă ați terminat, întoarceți bebelușul să se întoarcă pe burtică, după care continuați masajul, pornind de la tălpi și avansând de-a lungul spatelui. Cu mișcări blânde și circulare masați spatele, aduceți brațele înapoi, masați atent umerii. Ceafa o masați la fel de ușor, după care reveniți la spate și repetați mișcările de mângâiere. Mișcările aplicate brațelor pot fi de jos în sus, la dreapta către sine, la stânga.
Acum, apare o altă problemă, cu ce ați putea masa bebelușul, pentru ca acesta să aibă o senzație de bine. Vă recomandăm în acest sens produsele în alcătuirea intră doar ingredientee naturale, fiind special concepute pentru pielea delicată a bebelușului tău. Acestea sunt bine absorbite de piele, și nu lasă pielea cu urme grase, care vă vor murdări hainele sau îi vor produce celui mic vreun disconfort.
Mișcări atente și line
Și, o ultimă recomandare, atunci când faceți masajul bebelușului, mișcările dumneavoastră trebuie să fie atente și line, nu apăsați, mângâiați-l, astfel încât micuțul să fie cât mai relaxat și să nu perceapă masajul ca pe ceva ce-i provoacă disconfort sau durere.