Baia bebelușului – pas cu pas!
Baia este metoda prin care îți menții nou-născutul curat, dar și un moment care te ajută să relaționezi mai ușor cu el. Pentru ca baia să se desfășoare în condiții optime, iar tu să nu fii stresată, este bine să fii precaută și să ai totul pregătit din timp.
Cum să începi
Astfel, ai grijă ca încăperea să fie caldă, să ai un prosop și haine curate la îndemână. Umple vănița cu apă caldă, și poți începe băița. Vei începe prin a-i șterge ochii folosind o bucată de vată în apă caldă și stoarce-o. Începe să ștergi ușor ochiul, începând de la colțul de lângă nas. Următoarele la rând sunt urechile bebelușului, apoi treceți în spatele urechilor. Nu curățați în interiorul urechilor pentru că ați putea să-i deteriorați timpanul. Cu piese noi de vată ștergeți ușor fața, gâtul și mâinile.
Urmează să cureți organele genitale ale bebelușului și fundulețul. Apoi, după ce ați spălat copilul, tamponați ușor pentru a usca, acordând o atenție deosebită cutelor. Folosiți o loțiune hidratantă, ulei sau emolient dacă pielea copilului este uscată. Înfășoară copilul într-un prosopel și îmbrățișează-l pentru a-l încălzi, dar și pentru a te simți aproape.
No o lungi prea mult
Prima baie a copilașului tău trebuie să fie scurtă, să dureze între cinci și zece minute. Fiți atentă la bontul ombilical al bebelușului, dacă este cazul, și asigurați-vă că îl lăsați să se usuce după.
Este posibil ca la primul contact cu apa, copilul să dea unele semne de nemulțumire și să plângă, dar tu trebuie să-și păstrezi calmul și să nu te descurajezi. La prima baie, poți ruga partenerul sau pe cineva foarte apropiat să-ți fie alături. Cu timpul, cei mai mulți copii sunt calmați de apa caldă, iar o baie poate ajuta un copil agitat să se relaxeze și să se calmeze.
Produse naturale
Alegerea produselor potrivite este primul pas pentru îngrijirea corectă a pielii bebeluşilor. Aceasta este mai subțire și mai sensibilă, și orice contact cu diverşi agenţi externi pot cauza de la iritaţii şi uscăciune, până la probleme mai serioase cum ar fi eczeme. Produsele naturale sunt perfecte pentru a trata diverse probleme cu care pielea bebelușilor, mai ales cea sensibilă, se confruntă. Acestea sunt create în baza unor cercetări amănunţite în domeniu, şi testate înainte de lansarea pe piaţă. De asemenea, produsele dermatocosmetice naturale sunt cele mai indicate pentru pielea bebeluşilor deoarece sunt hipoalergenice, fără parfum sau ingrediente de origine animală, şi nu conţin coloranţi, conservanţi, parabeni sau alte substanţe asemănătoare în compoziţie. Conţin ingrediente naturale şi de origine naturală într-o proporţie de 99% sau 100%. Acestea au la bază extracte din diverse plante şi uleiuri procesate la rece, iar în compoziţia lor nu se regăsesc substanţe chimice de tip SLS sau derivaţi petrochimici.
Pentru crearea dermatocosmeticelor naturale, specialiştii s-au inspirat din natură şi au ales cele mai bune ingrediente care, datorită proprietăţilor deosebite pe care le au, au grijă într-un mod delicat de pielea celor mici.
Dacă v-am convins, așteptăm și părerile dumneavoastră despre aceste produse. Și, un ultim sfat atunci când vine vorba de baia bebelușului: niciodată nu lăsați micuții în baie singuri, nici măcar pentru câteva clipe.