Parchetul design, pentru camere cu adevărat spectaculoase

În materie de design interior, în funcţie de stilul în care este decorată o încăpere, se alege tipul de parchet şi esenţa din care este fabricat. Dacă îți dorești ceva cu adevărat elegant și deosebit, specialiștii recomandă parchetul design din esenţe rare, care nu doar că vor transforma total camerele în care vor fi montate şi le vor conferi un aspect elegant, dar au şi o durabilitate mare. O idee îndrăzneață ar fi și să jonglați cu combinaţiile de esenţe şi culori în ceea ce priveşte parchetul. Astfel, pardoselile se transformă în adevărate opere de artă, iar interioarele sunt elitiste. În ultima perioadă, trendul în materie de design interior impune utilizarea parchetului cu inserţii din mozaic sau din marmură, disponibile într-o multitudine de culori şi de forme.

Este nevoie de consiliere

În cazul în care ai ales parchetul design, trebuie să știi că aici consilierea dată de producător este esenţială, pentru că nimeni mai bine ca acesta este în măsură să îți spună care sunt caracteristicile tehnice ale produsului şi modul cum trebuie montat. Studierea locului  amplasării modelului împreună cu designerul şi montatorul este o altă etapă importantă din procesul de finalizare a lucrării și peste care nu trebuie să treci.

Culoarea parchetului, în funcție de nuanțele deja existente

Alegeți culoarea parchetului astfel încât să completeze bine nuanțele deja existente. De asemenea, poți opta pentru finisaje diferite ale pardoselii din parchet din lemn, cum ar fi o suprafață lucioasă sau mată. Pentru a alege un parchet cu culoarea potrivită trebuie să ții cont de nuanțele care predomină decorul locuinței tale. Montatorii trebuie să fie unii profesioniști, care cunoască tehnicile de montaj, care sunt total diferite faţă de cele aplicate la parchetul classic.

Avantaje de neegalat

Există multe puncte tari ale parchetului design, iar acestea pot varia în funcție de preferințele și cerințele fiecăruia. Dar hai mai bine să vedem care ar fi acestea.

Un aspect deosebit

Puține sunt opțiunile pentru pardoseala locuinței care sunt atât de atractive, care aduc un plus de eleganță și rafinament în orice cameră alegi să îl folosești. Prin imitarea texturilor naturale sau prin modele atractive, acest tip de parchet oferă un plus de personalitate spațiului.

Gamă largă de modele și culori

În magazinele online sau fizice există o mulțime de modele și culori, ceea ce îți aduce mai aproape posibilitatea de a le alege pe cele care se potrivesc cel mai bine stilului în care ai amenajat locuința.

Rezistență și durabilitate

Grație noilor tehnologii, parchetul design este mult mai rezistent și durabil decât era în urmă cu câțiva ani. Stratul superior al acestui tip de parchet este tratat cu anumite substanțe pentru a rezista cu bine în fața multor incidente, cum ar fi zgârieturi sau decolorare din cauza luminii naturale prea puternice.

Ușor de montat

În prezent, parchetul design este ușor de montat, ceea ce îți convine foarte mult, mai ales atunci când timpul nu curge în avantajul tău.  

Ai grijă de mediul înconjurător

Oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de mediul înconjurător, așa că sunt în căutarea de soluții pentru protejarea acestuia. Vei fi mai mult decât mulțumit să afli că pe piață există parchet design fabricat din materiale sustenabile, așa că ți-am oferit și o alternativă bună pentru tine.

Ușor de întreținut, potrivit pentru încălzirea prin pardoseală

Dacă te gândeai că parchetul design ar fi dificil de întreținut, uită de acest gând. Acest tip de parchet este tratat astfel încât să fie mult mai rezistent la pete, ceea ce îl face ușor de curățat. De asemenea, se pretează foarte bine la încălzirea prin pardoseală.

Dezavantajul parchetului design

Am amintit de avantajele parchetului design, dar cu toate acestea sunt și unele puncte mai puțin favorabile ale acestuia.

Cost ridicat

Dacă vorbim despre modelele de calitate ridicată, sau cele care sunt prevăzute cu anumite decorațiuni speciale, atunci costurile nu sunt chiar modeste. Pentru mulți cei care își doresc așa ceva, prețul prea mare ar putea fi descurajant.

Nu îi place umiditatea

Deși ți-ai dori și tu ca în locuința ta să fie montat parchet design, dacă umiditatea este ceva mai ridicată, renunță la acest gând deoarece este sensibil la acest aspect. Nu-ți dorești să ai parte de umflarea sau deformarea lui, nu-i așa?

Reparații costisitoare

Dacă din varii motive ai avut parte de ceva incidente care i-au afectat aspectul, este mult mai dificilă remedierea acestora, din cauza modelului aparte al acestuia. În cazuri grave, s-ar putea ajunge la înlocuirea totală a acestuia.

Atenție la lumina naturală

Unele modele de parchet design sunt ceva mai sensibile la lumina naturală, care le poate afecta aspectul. Discută acest aspect cu personalul de la magazin, dacă poate să îți spună sau nu dacă parchetul design ales de tine ar putea fi sensibil la acest factor de mediu. De asemenea, caută cât mai multe informații despre parchetul design care ți-a atras atenția, vezi care sunt caracteristicile acestuia menționate de producător. Dacă totul este în regulă, nu rămâne decât să cumperi acest tip de parchet, unul cu totul aparte.

Un look care nu se demodează niciodată

În concluzie, atunci când ai de ales între mai multe tipuri de pardoseli de lemn, este important să te documentezi cu privire la fiecare tip și să iei o decizie informată, potrivită cu nevoile tale. Fie că dorești aspectul clasic și elegant al lemnului sau aspectul natural al lemnului în combinație cu design și culori îndrăznețe, parchetul va oferi oricărui spațiu un look care nu se demodează niciodată.